HIDROFOR TARTÁLY

A hidrofor tartály, más néven tágulási tartály több okból is fontos részegysége lehet házi vízellátó rendszerünknek. A legfontosabb tulajdonságuk, hogy átmeneti tároló szerepük révén rugalmasságot és puffert biztosítanak vízgépészetünknek. Ha a rendszerből csak kis mennyiségben engedünk ki vizet, először a hidrofor tartály membránjából használjuk azt, így a nyomáskapcsoló nem kapcsolja be máris a szivattyút a hiányzó víz pótlására. A szivattyú óránként legfeljebb 30-35 ki/bekapcsolást bír ki, ha a rendszer ennél gyakrabban kapcsolja be, akkor idő előtt tönkremehet. Fontos tehát a szivattyú kímélése, amit azonban csak a hidrofor tartály, annak tározó kapacitásával tud biztosítani.

Gyors megoldásra van szükségem:

Inkább tovább olvasok

Nem mindíg szükséges, de sosem hátrány

Bár a korszerűbb kialakítású házi vízmű rendszerek átfolyás-érzékelő vezérlésűek, így nem feltétlenül igényelnek hidrofor tartályt, de itt is nagy előny lehet egy megfelelő térfogatú tágulási tartály rendszerbe illesztése, mert az átfolyás-érzékelő vezérlés gyorsan reagál a nyomáskülönbségre, és már egy pohár víz elvételénél is bekapcsolja a szivattyúnkat. Mindemellett nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy a hidrofor tartály rugalmasságot ad a csőhálózatnak, amely csillapítja a kosütés kellemetlen hatásait, tehát kármegelőző hatásai is vannak. Fordulatszám szabályozós nyomáskapcsoló vezérlésekhez minden esetben szükséges hidrofor tartály beépítése.

Hidrofor tartály vásárlása ‣

Álló, vagy fekvő hidrofor tartályt?

Álló, vagy fekvő hidrofor tartály e az ideális választás a számunkra? Nos ezt többnyire a helyszíni adottságok határozzák meg, melyik konstrukció fér el jobban. Az álló hidrofor tartály széria lényegesen nagyobb méret kínálattal rendelkezik. Míg a fekvő hidrofor tartály változat max. 300 liter kapacitással rendelhető, addig az álló kivitelek akár 10 000 liter méretig elérhetőek. Tehát 300 liter felett már csak álló hidrofor tartály lehet a választás. Amennyiben a hely és a tározó kapacitás sem korlátozza a kérdést, akkor mi az álló hidrofor tartály mellett szavazunk. Tapasztalatunk, hogy az álló változat membránjának élettartama – még ha legtöbb esetben csak csekély mértékben, de – hosszabb, mint a fekvő hidrofor tartályé. Feltételezhetően ez abból ered, hogy az álló hidrofor tartály membrán nyakánál nincs – a gravitáció hatásából eredő – tengelyre merőleges erőhatás, ami a membránt a nyakánál feszítheti, ezáltal rövidebb idő alatt  bekövetkező anyagfáradás ritkábban léphet fel.

Hidrofor tartály vásárlása ‣

Profi szerviz háttér, megfelelő alkatrészellátás

Egy darálós szivattyú esetén alapfeltétel a gyors és szakszerű szervizháttér, valamint a megfelelő, készletről történő alkatrészellátás. A Hydro-King Kft. kiemelt figyelmet fordít termékei szerviz- és alkatrészellátására garanciális időn belül és azon túl is. Gyors és szakszerű szervízhálózat, helyszíni szerviz szolgáltatással, megfelelő alkatrészellátás garantálja szivattyúink, vízgépészeti rendszereink hosszú távú, fennakadás nélküli működését.

Hogyan tovább?

TELEFONÁLOK

AJÁNLATOT KÉREK

VÁSÁROLOK

Kérdezzen!

Kérdése merült fel egy megoldandó feladattal, vagy egy termékkel kapcsolatban? Írjon nekünk, segítünk!

Start typing and press Enter to search