ÖNTÖZŐ SZIVATTYÚ

Ha kertjét nem a drága, vezetékes ivóvízzel akarja öntözni, hanem kút- vagy esővíz felhasználását tervezi az öntözéshez, csak gratulálni tudunk döntéséhez! Ön jó úton jár!

Nemcsak gazdaságos döntést hozott megspórolva a víz és csatornadíj egy részét, de növényei számára kedvezőt is, hiszen így klórozott csapvíz helyett a vegyszer mentes, tápanyagban dús kútvízhez, vagy lágy esővízhez jutnak.

Vessen egy pillantást öntöző szivattyú kínálatunkra!

Gyors megoldásra van szükségem:

Inkább tovább olvasok

Ásott vagy fúrt kút?

Számos kút fajta létezik, de mind közül legelterjedtebb a magyar piacon az ásott kút és a fúrt kút:

Ásott kút jellemzői

Az ásott kutak kis mélységű (4- 15m), de nagy (80cm – 1m) átmérőjűek, többnyire betongyűrűkből állnak. A megfelelő szűrőzőzöttségi szint nehezebben érhető el, ezért könnyebben beiszapolódhat. A szivattyú megóvása érdekében javasolt a rendszeres kút tisztítás a leülepedett iszap mennyiségének függvényében. Az ásott kút vízoszlopa nem ritkán csak 1m körüli, ezért feltétlenül gondoskodni kell szivattyúnk szárazon futás elleni védelméről.

Ásott kút szivattyú vásárlása ‣

Fúrt kút jellemzői

A fúrt kutak mélysége akár 100m fölötti is lehet. Lényegesen kisebb átmérőjűek, lakossági felhasználásra ideális méret a D110-125mm átmérő. Mivel a vízelvétel mélyebb vízadó rétegekből történik, általában jobb vízminőséget kapunk. A fúrt kutak nem összetévesztendő az Alföldön népszerű csekély átmérőjű úgynevezett vert kutakkal. A vert kutak leginkább kedvező árukkal hódítanak, azonban a vízkitermelés a kis átmérőből fakadóan körülményes és költséges.

Fúrt kút szivattyú vásárlása ‣

Ásott kútba milyen szivattyút?

Annak eldöntéséhez, hogy milyen szivattyú való az ásott kútba, meg kell állapítani a kút ún. üzemi vízszintjét, azaz milyen mélyen van a víz szintje a kútban, ha rendszeresen használjuk.

Ha a kút üzemi vízszintje a terepszinthez képest stabilan 8 méteren belül van, akkor gondolkodhatunk önfelszívó szivattyúban, amely kedvezőbb megoldás a búvárszivattyúk árához képest, azonban számolnunk kell az esetleges szívóoldali nehézségekkel.

Amennyiben ásott kutunkban az üzemi vízszint 8 méternél mélyebben van, akkor köpenyhűtéssel ellátott ásott kút szivattyú után kell néznünk.

Fúrt kútba való szivattyúk

Ha most szeretne kutat a kertjébe, valószínű, hogy a modern megoldást fogja választani, és fúrt kútja lesz.

Ha már megvan a fúrt kútja, annak üzemi vízszintje 8 méternél mélyebben van és nem kíván bajlódni az önfelszívó szivattyúk szívóoldali problémáival, akkor Önnek a mélykút szivattyúinkat ajánljuk.

Esővíz hasznosítása

Az esővíz kiválóan alkalmas számos háztartásáson belüli felhasználásra. Szebb lesz a ruha és kevesebb mosószert szükséges használnunk, ha a mosógép esővizet használ. Zöldebb lesz a kert, ha a növények vegyszer és szennyeződés mentes, lágy vizet kapnak és nem utolsó sorban a csapadékvíz nem kér vízórát, ingyen jutunk hozzá.

Hogyan tovább?

TELEFONÁLOK

AJÁNLATOT KÉREK

VÁSÁROLOK

Kérdezzen!

Kérdése merült fel egy megoldandó feladattal, vagy egy termékkel kapcsolatban? Írjon nekünk, segítünk!

Start typing and press Enter to search