ESŐVÍZHASZNOSÍTÁS

„Az ivóvíz értéke várhatóan nagyobb lesz, mint az aranyé, ezért ha tehetjük, ne azzal öblítsük WC-nket!”

Gyors megoldásra van szükségem:

Inkább tovább olvasok

Esővízhasznosítás = Környezettudatos megtakarítás

A víz és csatornadíjak növekedésével egyre inkább a figyelem középpontjába kerülnek a költségmegtakarítást eredményező megoldások. Háztartásunkban az esővíz hasznosítás az egyik leghatásosabb formája a spórolásnak, amivel jelentős mértékben csökkenthetjük a hálózati ivóvíz fogyasztásra eső rezsi kiadásokat és a csatornadíjat: egy szakszerűen méretezett és kiépített esővíz hasznosító rendszerrel a víz és csatornadíjunk akár 56%-át megtakaríthatjuk!

esovizhasznositas_viz_csatornadij_tablazat2x

Víz- és csatornadíjak alakulása 1990-től + prognózis

Múlt-jelen  
Rezsi csökkentés éve   
Prognózis

esoviz_felhasznalas2x

Esővíz hasznosítása a házban és a ház körül

Ha Ön is spórolni szeretne a vízdíjon, használjon esővizet azokon a vízfogyasztási pontokon, ahol nem feltétel az ivóvíz minőség. Ilyen vízfogyasztási pont például a kerti öntözés. De a WC öblítéshez, a takarításhoz vagy a mosáshoz sem kell feltétlenül ivóvíz minőség.

Fehérebb ruha, kevesebb mosószer!

A ruha mosásához kimondottan előnyös a lágy esővíz használata, így kevesebb mosószer is elég és a vízkövesedés is kisebb, ezért a ruháink színei kevésbé veszítenek színükből.

Érdemes megjegyezni, hogy autómosásnál szintén járulékos előny, hogy a lágy esővíz nem hagy nyomot száradás után.

esovizhasznositas_feherebb_ruha2x
esovizhasznositas_atgondolt_rendszer2x

Az átgondolt rendszer alapfeltétel!

Ahhoz, hogy az esővíz hasznosító rendszerünk a felhasználási célnak megfelelő vízminőséget produkáljon, a rendszert alaposan át kell gondolni. A kiváló vízminőség, ami nem hagy foltot a fajanszon, a mosásnál nem lesz büdös foltos, sárgás a ruha, eléréséhez minden apró részletet ki kell dolgozni. Egyetlen elem elhanyagolása vagy rossz beépítése elég, hogy egész addigi munkánk kárba vesszen.

Jól válasszuk ki a vízgyűjtő területet!

A megfelelő helyről kell összegyűjteni az esővizet, így nem tartalmazhat olyan szennyeződést (olaj, vegyi anyagok), ami nem, vagy csak igen komplex és drága tisztító berendezéssel semlegesíthető.

Ha Ön tiszta vizet szeretne tározójába, bízza az esővíz hasznosító rendszer kialakítását a HYDROKING® szakembereire! Mi minden apró részletre odafigyelünk az esővíz gyűjtő rendszer kialakításánál, beleértve a vízforrás kiválasztását is.

esovizhasznositas_megfelelo_vizgyujtes2x
esovizhasznositas_esoviz_szuro2x

Ne hagyjuk ki az esővíz szűrőt!

Ne hanyagoljuk el az esővízhasznosítónk szűrési kérdését. Ha nem, vagy nem megfelelő szűrőt építünk rendszerünkbe, azzal a betározásra szánt esővízünk minőségét tesszük kockára. A szerves anyagokat és a durvább szennyeződéseket szükséges kiszűrni az esővízből. Érdemes a gondozásmentes szűrőket választani, amik öntisztulóak.

A legjobb hatásfokú, speciális szűrőinket tekintse meg itt ‣

Megfelelő méretű ciszternát válasszunk!

Ha túl kicsi a tartály az nem jó, mert nagyon sok víz megy kárba a túlfolyón keresztül. De az sem jó, ha túl nagy a víztározónk a vízfogyasztáshoz képest, mert akkor nem optimális a vízcserélődés, a tartály vize nem marad friss. A HYDROKING® saját fejlesztésű szabadalmaztatott, esővíz hasznosításra kialakított ciszternái nem egyszerű víztározók. Egyedi belső és külső kialakításuk, speciális rendszerelemeik beépítése a legjobb vízminőséget szolgálják.

Az sem mindegy, hogy hova kerül a ciszterna. A rendszerelemek kiépítésének előzetes megtervezése ezért is fontos szempont, melyben a HYDROKING® szakemberei készséggel állnak rendelkezésére!

Esővíz ciszternáinkról bővebben ‣

esoviz_ciszterna2x
esovizhasznositas_szivattyu2x

Megfelelő szivattyút válasszunk!

Az egyes esővíz hasznosító rendszerek sajátosságuknak megfelelően más és más típusú szivattyúkat alkalmaznak. A HYDROKING®® speciális, tisztavíz-zónás szívócsővel ellátott esővíz hasznosító búvárszivattyúját kifejezetten a csapadékvíz tárolóból történő automatikus vízkiemelésre, házi vízellátásra, öntözésre fejlesztették ki.

Esővízhasznosító szivattyúnkról bővebben ‣

Automatikus ivóvíz utánpótlás a kényelemért

Ha hosszabb ideig nem esik az eső, nyári nagy szárazság vagy téli fagyos időszakokban az esővíz-hasznosító rendszerünk nem kap megfelelő csapadék utánpótlást, így a rendszer üzemképessége érdekében ivóvizet kell hozzáadnunk.  A HYDROKING®® speciális, HYDROMAT ivóvíz utántöltő berendezését kifejezetten a csapadékvíz tárolóba való eljuttatására fejlesztették ki. A rendszer teljesen automatikus, nem kíván kézi beavatkozást még a hálózati víz ágra való átálláskor sem. Nézze meg itt!

HYDROMAT ivóvíz utántöltőnkről bővebben ‣

hydromat2x

Teljeskörű szaktanácsadás, profi garancia és szerviz háttér

A HYDROKING® Kft. fennállásának 20 éve alatt mindig szem előtt tartotta, hogy csak garantált minőségű, hosszú élettartamú, kiváló ár-értékarányú termékeket forgalmazzon.

Egy vízgépészeti rendszer, így egy esővízhasznosító rendszer beszerzése is hosszú távú beruházás, melynél fontos szempont a megfelelő szerviz háttér. A Hydro-King Kft. kiemelt figyelmet fordít termékei szerviz- és alkatrészellátására garanciális időn belül és azon túl is. Gyors és szakszerű szervízhálózat, megfelelő alkatrészellátás garantálja szivattyúink, vízgépészeti rendszereink hosszú távú, fennakadás nélküli működését.

Az innovatív fejlesztéseinknek és a több mint 10 éves nemzetközi tapasztalatainknak köszönhetően jól méretezett, tartós és gazdaságos esővíz hasznosító rendszereket kínálunk.

A HYDROKING® esővíz hasznosító rendszerei a legapróbb részletekig ki vannak dolgozva, az üzembiztonság, a kiemelkedő hatásfok és a feladatra optimalizált szempontok jegyében.

A megfelelő termék kiválasztásához forduljon hozzánk bizalommal! Szaktanácsadással, helyszíni felméréssel segítünk Önnek kiválasztani a megfelelő terméket, kialakítani a célnak megfelelő rendszert!

minoseg_garancia

Hogyan tovább?

TELEFONÁLOK

AJÁNLATOT KÉREK

VÁSÁROLOK

Kérdezzen!

Kérdése merült fel egy megoldandó feladattal, vagy egy termékkel kapcsolatban? Írjon nekünk, segítünk!

Start typing and press Enter to search