HÁZI VÍZMŰ

A házi vízmű, más néven házi vízellátó egy komplett rendszer, ami egy szivattyúból, egy hidrofor tartályból és egy nyomáskapcsolóból áll. A szivattyú egy víztárolóból, kútból vagy csapadékot összegyűjtött ciszternából kiszivattyúzza a vizet, a hidrofor tartály kellő rugalmasságot és adott puffert biztosít a rendszernek, a nyomáskapcsoló pedig ki/be kapcsolja a szivattyút az előre beállított nyomásértékek között.

Gyors megoldásra van szükségem:

Inkább tovább olvasok

Mikor és hol használják?

A házi vízmű rendszerrel biztosíthatjuk a kert folyamatos öntözését, és házunk vízellátását is megoldhatjuk vele. A házi vízmű akár kútból, akár a hálózati ivóvízből, akár ciszternából tudja nyomni a vizet automatikus üzemben a ház vízfogyasztási pontjaira. Ha kútból, vagy ciszternából szállítja a vizet, akkor épületen belül használhatjuk WC öblítésre, takarításhoz vagy mosáshoz. Ha ivóvizet szállít, akkor a ház bármely vízfogyasztási pontját ellátja.

hazivizmu_hidroforos2x
hazivizmu_aramlaskapcsolos2x

Hogyan működik?

Szivattyúja automatikusan működik, ha nyomáskülönbséget észlel, azaz ha például kinyitjuk a hozzá csatlakoztatott csapot, akkor megkezdi a víz szivattyúzását. A HYDROKING® által kínált házi vízművek kiegészíthetőek szárazon futás elleni védelemmel is, így az esetlegesen fellépő vízhiány sem okoz bennük kárt.

Hogy érhető el további költségcsökkentés?

Az eredeti házi vízműveknél, azaz hidrofor-rendszereknél modernebb változat az úgynevezett átfolyás-érzékelővel szerelt nyomásfokozó szivattyús egységek. Nagy előnyük, hogy stabil, megbízható működésükhöz nem igényelnek hidrofor tartályt, ezáltal lényegesen kisebb helyet foglalnak, és típustól függően számos extra funkciót tartalmaznak, mint a beépített szárazon futás elleni védelem vagy az automatikus újrapróbálkozási funkció szárazon futás esetén.

A legújabb innovatív megoldás ezen a területen az úgynevezett frekvenciaváltós vezérlés. Ez a vezérlés egy előre beállított nyomásértéken üzemelteti a szivattyút, legyen az például 3 bar, de a szivattyú teljesítményét, azaz fordulatszámát a vízigény mértékében szabályozza. Tehát ha mondjuk, egy kerti csapot nyitunk ki, amiből percenként kb. 10-15 liter víz folyik ki, akkor a szivattyúnk csak pár Watt energiával fog üzemelni, amikor viszont beindul az automata öntöző rendszerünk, akkor a vezérlés megemeli a szivattyú teljesítményét, hogy a nagyobb vízmennyiséget igénylő öntözőrendszer ág is megkapja a 3 bar nyomásértéket. Vagyis a berendezés fogyasztása mindig a használathoz idomul, pazarlás kizárt. A fogyasztás rugalmassága révén az innovatív frekvenciaváltós vezérléssel jelentős energia-megtakarítás érhető el.

hazivizmu_inverteres2x
minoseg_garancia

Profi garancia és szerviz háttér, megfelelő alkatrészellátás

A HYDROKING® Kft. fennállásának 20 éve alatt mindig szem előtt tartotta, hogy csak garantált minőségű, hosszú élettartamú, kiváló ár-értékarányú termékeket forgalmazzon.

Egy vízgépészeti rendszer, így egy házivízmű beszerzése hosszú távú beruházás, melynél fontos szempont a megfelelő szerviz háttér. A Hydro-King Kft. kiemelt figyelmet fordít termékei szerviz- és alkatrészellátására garanciális időn belül és azon túl is. Gyors és szakszerű szervízhálózat, megfelelő alkatrészellátás garantálja szivattyúink, vízgépészeti rendszereink hosszú távú, fennakadás nélküli működését.

Hogyan tovább?

TELEFONÁLOK

AJÁNLATOT KÉREK

VÁSÁROLOK

Kérdezzen!

Kérdése merült fel egy megoldandó feladattal, vagy egy termékkel kapcsolatban? Írjon nekünk, segítünk!

Start typing and press Enter to search