HIDROFOR TARTÁLY

A hidrofor tartály, más néven tágulási tartály több okból is fontos részegysége lehet házi vízellátó rendszerünknek. A legfontosabb tulajdonságuk, hogy átmeneti tároló szerepük révén rugalmasságot és puffert biztosítanak vízgépészetünknek. Ha a rendszerből csak kis mennyiségben engedünk ki vizet, először a hidrofor tartály membránjából használjuk azt, így a nyomáskapcsoló nem kapcsolja be máris a szivattyút a hiányzó víz pótlására. A szivattyú óránként legfeljebb 30-35 ki/bekapcsolást bír ki, ha a rendszer ennél gyakrabban kapcsolja be, akkor idő előtt tönkremehet. Fontos tehát a szivattyú kímélése, amit azonban csak a hidrofor tartály, annak tározó kapacitásával tud biztosítani.

Gyors megoldásra van szükségem:

Inkább tovább olvasok

Nem mindíg szükséges, de sosem hátrány

Bár a korszerűbb kialakítású házi vízmű rendszerek átfolyás-érzékelő vezérlésűek, így nem feltétlenül igényelnek hidrofor tartályt, de itt is nagy előny lehet egy megfelelő térfogatú tágulási tartály rendszerbe illesztése, mert az átfolyás-érzékelő vezérlés gyorsan reagál a nyomáskülönbségre, és már egy pohár víz elvételénél is bekapcsolja a szivattyúnkat. Mindemellett nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy a hidrofor tartály rugalmasságot ad a csőhálózatnak, amely csillapítja a kosütés kellemetlen hatásait, tehát kármegelőző hatásai is vannak. Fordulatszám szabályozós nyomáskapcsoló vezérlésekhez minden esetben szükséges hidrofor tartály beépítése.

Hidrofor tartály vásárlása ‣

hidrofor2x
hidrofor_allo_fekvo2x

Álló, vagy fekvő hidrofor tartályt?

Álló, vagy fekvő hidrofor tartály e az ideális választás a számunkra? Nos ezt többnyire a helyszíni adottságok határozzák meg, melyik konstrukció fér el jobban. Az álló hidrofor tartály széria lényegesen nagyobb méret kínálattal rendelkezik. Míg a fekvő hidrofor tartály változat max. 300 liter kapacitással rendelhető, addig az álló kivitelek akár 10 000 liter méretig elérhetőek. Tehát 300 liter felett már csak álló hidrofor tartály lehet a választás. Amennyiben a hely és a tározó kapacitás sem korlátozza a kérdést, akkor mi az álló hidrofor tartály mellett szavazunk. Tapasztalatunk, hogy az álló változat membránjának élettartama – még ha legtöbb esetben csak csekély mértékben, de – hosszabb, mint a fekvő hidrofor tartályé. Feltételezhetően ez abból ered, hogy az álló hidrofor tartály membrán nyakánál nincs – a gravitáció hatásából eredő – tengelyre merőleges erőhatás, ami a membránt a nyakánál feszítheti, ezáltal rövidebb idő alatt  bekövetkező anyagfáradás ritkábban léphet fel.

Hidrofor tartály vásárlása ‣

Profi szerviz háttér, megfelelő alkatrészellátás

Egy darálós szivattyú esetén alapfeltétel a gyors és szakszerű szervizháttér, valamint a megfelelő, készletről történő alkatrészellátás. A Hydro-King Kft. kiemelt figyelmet fordít termékei szerviz- és alkatrészellátására garanciális időn belül és azon túl is. Gyors és szakszerű szervízhálózat, helyszíni szerviz szolgáltatással, megfelelő alkatrészellátás garantálja szivattyúink, vízgépészeti rendszereink hosszú távú, fennakadás nélküli működését.

minoseg_garancia

Hogyan tovább?

TELEFONÁLOK

AJÁNLATOT KÉREK

VÁSÁROLOK

Kérdezzen!

Kérdése merült fel egy megoldandó feladattal, vagy egy termékkel kapcsolatban? Írjon nekünk, segítünk!

Start typing and press Enter to search