ÖNTÖZŐ SZIVATTYÚ

Ha kertjét nem a drága, vezetékes ivóvízzel akarja öntözni, hanem kút- vagy esővíz felhasználását tervezi az öntözéshez, csak gratulálni tudunk döntéséhez! Ön jó úton jár!

Nemcsak gazdaságos döntést hozott megspórolva a víz és csatornadíj egy részét, de növényei számára kedvezőt is, hiszen így klórozott csapvíz helyett a vegyszer mentes, tápanyagban dús kútvízhez, vagy lágy esővízhez jutnak.

Vessen egy pillantást öntöző szivattyú kínálatunkra!

Gyors megoldásra van szükségem:

Inkább tovább olvasok

Ásott vagy fúrt kút?

Számos kút fajta létezik, de mind közül legelterjedtebb a magyar piacon az ásott kút és a fúrt kút:

Ásott kút jellemzői

Az ásott kutak kis mélységű (4- 15m), de nagy (80cm – 1m) átmérőjűek, többnyire betongyűrűkből állnak. A megfelelő szűrőzőzöttségi szint nehezebben érhető el, ezért könnyebben beiszapolódhat. A szivattyú megóvása érdekében javasolt a rendszeres kút tisztítás a leülepedett iszap mennyiségének függvényében. Az ásott kút vízoszlopa nem ritkán csak 1m körüli, ezért feltétlenül gondoskodni kell szivattyúnk szárazon futás elleni védelméről.

Ásott kút szivattyú vásárlása ‣

asott_kut2x
furt_kut2x

Fúrt kút jellemzői

A fúrt kutak mélysége akár 100m fölötti is lehet. Lényegesen kisebb átmérőjűek, lakossági felhasználásra ideális méret a D110-125mm átmérő. Mivel a vízelvétel mélyebb vízadó rétegekből történik, általában jobb vízminőséget kapunk. A fúrt kutak nem összetévesztendő az Alföldön népszerű csekély átmérőjű úgynevezett vert kutakkal. A vert kutak leginkább kedvező árukkal hódítanak, azonban a vízkitermelés a kis átmérőből fakadóan körülményes és költséges.

Fúrt kút szivattyú vásárlása ‣

Ásott kútba milyen szivattyút?

Annak eldöntéséhez, hogy milyen szivattyú való az ásott kútba, meg kell állapítani a kút ún. üzemi vízszintjét, azaz milyen mélyen van a víz szintje a kútban, ha rendszeresen használjuk.

Ha a kút üzemi vízszintje a terepszinthez képest stabilan 8 méteren belül van, akkor gondolkodhatunk önfelszívó szivattyúban, amely kedvezőbb megoldás a búvárszivattyúk árához képest, azonban számolnunk kell az esetleges szívóoldali nehézségekkel.

Amennyiben ásott kutunkban az üzemi vízszint 8 méternél mélyebben van, akkor köpenyhűtéssel ellátott ásott kút szivattyú után kell néznünk.

Fúrt kútba való szivattyúk

Ha most szeretne kutat a kertjébe, valószínű, hogy a modern megoldást fogja választani, és fúrt kútja lesz.

Ha már megvan a fúrt kútja, annak üzemi vízszintje 8 méternél mélyebben van és nem kíván bajlódni az önfelszívó szivattyúk szívóoldali problémáival, akkor Önnek a mélykút szivattyúinkat ajánljuk.

melykut_szivattyu_valaszto2x

Esővíz hasznosítása

Az esővíz kiválóan alkalmas számos háztartásáson belüli felhasználásra. Szebb lesz a ruha és kevesebb mosószert szükséges használnunk, ha a mosógép esővizet használ. Zöldebb lesz a kert, ha a növények vegyszer és szennyeződés mentes, lágy vizet kapnak és nem utolsó sorban a csapadékvíz nem kér vízórát, ingyen jutunk hozzá.

szennyviztisztito_kiemelkedo_hatasfok2x

Hogyan tovább?

TELEFONÁLOK

AJÁNLATOT KÉREK

VÁSÁROLOK

Kérdezzen!

Kérdése merült fel egy megoldandó feladattal, vagy egy termékkel kapcsolatban? Írjon nekünk, segítünk!

Start typing and press Enter to search