DARÁLÓS SZIVATTYÚ

A darálós szivattyú a legtöbb esetben egy komplex egység – mint pl. egy szennyvíz átemelő, csapadékvíz átemelő, szennyvíz tisztító – rendszereleme. A szennyvíz szivattyú rendeltetése, hogy a szívótérbe jutó szennyvizet minél gyorsabban és problémamentesen beemelje a befogadó közcsatornába.

Amennyiben a függőleges emelőmagasság jócskán meghaladja a 10 métert, vagy a vízszintes távolság a befogadó közcsatornáig több száz méter, netán a már lefektetett nyomócsőszakasz alul lett méretezve (D32-D40); ilyen esetekben a darálós szivattyú az ideális választás. Darálós szivattyút kell akkor is alkalmazni, ha a rákötés nyomásalatti közcsatornára történik.

Azonban hosszútávon egy önálló szivattyú mindezt problémamentesen ellátni nem, vagy csak folyamatos felügyelet mellett képes. A hosszútávú szakszerű megoldás egy komplett rendszer megépítése, ami a darálós szennyvíz szivattyún túl tartalmazza az automata motorvédő- vezérlőegységet, a szivattyú aknát, a szivattyúhoz méretezett belső csövezést és az egyéb üzemeltethetőségi eszközöket, mint a szivattyú kiemelés eszközeit, szintjeladókat, megfelelő fedlapot, gyors csatlakozókat, stb.

Amennyiben nem csak szivattyúra, hanem egy komplett átemelő rendszerre van szüksége kattintson erre a sorra! ‣

Gyors megoldásra van szükségem:

Inkább tovább olvasok

Hatékony aprítószerkezet

A HYDROKING® ® darálós szivattyú családja strapabíró, rozsdamentes acél aprítószerkezettel van ellátva. Rendeltetésszerű használat mellett – pl. nem sódert akarunk vele ledarálni – hosszútávon problémamentes aprítás érhető el vele.

A DRAINCOR darálós szivattyú család vágószerkezete az üzemeltetés igényeire szabva finomhangolható.

szennyviz_szivattyu_daralo_szerkezet2x
daralos_szivattyu_draincor_b2x

Dupla tengelytömítés = dupla biztonság

A dupla tengelytömítés, ami az elektromotort védi meg a nedvességtől eddig csak a nagy teljesítményű ipari szivattyúk kiváltsága volt. Ez mától a múlté! A HYDROKING® kínálatában található darálós szennyvíz szivattyú család legkisebb tagja is már dupla tengelytömítéssel van ellátva. Ha az első elkopna és átengedne, a második tömítés még akkor is biztosítja a száraz, páramentes motorteret.

Kis emelőmagasság esetén NE darálós szivattyút!

Ha az átemelni kívánt távolság nem haladja meg a 10 métert – és többnyire nem haladja meg -, akkor nem feltétlenül a darálós szivattyú az ideális választás. Kering egy tévhit a témában, miszerint a darálós szivattyú azért jó, mert az mindent ledarál és így nem fog eldugulni a rendszer. A darálós szivattyúkat azzal a céllal fejlesztették ki, hogy szennyvizet nagy nyomással tudjunk szállítani kis csőkeresztmetszetben. Nagy nyomást viszont csak úgy lehet előállítani, ha a járókeréknél kis hézagolást alkalmazunk. A daráló szerkezetnek itt jön elő a feladata: pépesíteni kell a szállítandó közeget olyan mértében, hogy az problémamentesen áramolhasson a szűk hidraulika térben is. Ergo a darálós szivattyú konstrukció egy kényszerproblémát old meg, amikor is nagy emelőmagasság a cél, azonban üzembiztonság szempontjából (legalábbis az 1-3 kW-os lakossági/kis közületi kategóriában) nem közelíti meg a dugulásmentes VORTEX szivattyúkat.

Kis emelőmagasság igény esetén tehát válasszuk a VORTEX szivattyút, ami kevésbé hajlamos az elakadásra és nem mellesleg közel fél árban van a darálós szivattyúkhoz képest.

VORTEX szennyvíz szivattyúkról bővebben ‣

szennyviz_szivattu_vigicor_fekvo2x
minoseg_garancia

Profi szerviz háttér, megfelelő alkatrészellátás

Egy darálós szivattyú esetén alapfeltétel a gyors és szakszerű szervizháttér, valamint a megfelelő, készletről történő alkatrészellátás. A Hydro-King Kft. kiemelt figyelmet fordít termékei szerviz- és alkatrészellátására garanciális időn belül és azon túl is. Gyors és szakszerű szervízhálózat, helyszíni szerviz szolgáltatással, megfelelő alkatrészellátás garantálja szivattyúink, vízgépészeti rendszereink hosszú távú, fennakadás nélküli működését.

Hogyan tovább?

TELEFONÁLOK

AJÁNLATOT KÉREK

VÁSÁROLOK

Kérdezzen!

Kérdése merült fel egy megoldandó feladattal, vagy egy termékkel kapcsolatban? Írjon nekünk, segítünk!

Start typing and press Enter to search